Soluţii sănătoase ca să înlocuieşti UNTUL

Untul este un aliment foarte gustos. Asta fara indoiala. Dar ce te faci atunci cand vrei sa reduci consumul de grasimi sau cand vrei sa tii sub control un nivel crescut al colesterolului? Iata 5 solutii sanatoase ca sa inlocuiesti untul atunci cand mananci sau gatesti.

30 apr. 2013, 20:27
Soluţii sănătoase ca să înlocuieşti UNTUL

Avocado

Zdrobeste putin avocado si intinde pasta pe painea prajita. Vei avea un mic dejun sanatos imbogatit cu fibre, vitamina C si potasiu, care te va tine energizat pentru mai mult timp. Si la gatit poti folosi avocado in loc de unt. Pastreaza proportiile la fiecare reteta numai ca in loc de unt atagi piure de avocado.

Ulei de masline

Folosesti unt la paste? Inlocuieste-l cu ulei de masline. Proportia ar trebui sa fie ¾ ulei de masline pentru o masuratoare de unt (de exemplu ¾ linguri de ulei de masline daca in reteta scrie 1 lingura de unt). In acest fel consumi mai putine grasimi, mai putine calorii, dar mai multi nutrient pe care ii contine uleiul de masline si care nu se regasesc in unt. La fel de bune sunt si uleiurile alternative: ulei de rapita, ulei de cocos.

Unt de arahide

Untul de arahide sau de migdale, sau de orice alte tipuri de nuci sunt o alegere inspirata atunci cand vrei sa inlocuiesti clasicul unt. Untul de arahide, de exemplu, contine acizi grasi sanatosi pentru inima, potasiu si fibre.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro