Somalia: Dublu atac terorist la un hotel în care se aflau şi parlamentari

Un bărbat înarmat a deschis focul în faţa unui hotel din capitala somaleză, Mogadishu. În acelaşi timp, o maşină-capcană a fost detonată în faţa clădirii, fiind vorba, cel mai probabil, de un dublu atac Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa, a informat poliţia care a adăugat că numărul morţilor ar fi de peste 13 persoane.

25 ian. 2017, 09:39
Somalia: Dublu atac terorist la un hotel în care se aflau şi parlamentari

Atacul a vizat hotelul Dayah în care, se pare, se aflau şi membri ai Parlamentului. Cel puţin 13 persoane, a căror identitate nu a fost precizată încă, au murit în urma acestui dublu atac.

Gruparea islamistă al-Shabab a revendicat atacul.

„Cel puţin 13 persoane, inclusiv forţe de securitate şi civili, au fost ucise în cele două atacuri de la hotel şi cel puţin zece persoane au fost rănite”, a declarat maiorul Mohamed Ahmed, ofiţer de poliţie, informează Reuters. El a ţinut să precizeze că numărul victimelor ar putea să crească în următoarele ore.

Citeşte şi Posibil atentat terorist în Melborne: trei morţi şi peste 20 de răniţi VIDEO

Martorii oculari au relatat că agresorii au folosit un vehicul plin cu explozibili pentru a părunde în hotel , iar un individ a deschis focul.

Poliţia a anunţat ulterior că a salvat mai multe persoane şi a încheiat operaţiunea antiteroristă, securizând clădirea hotelului. „Forţele de securitate se află în interiorul hotelului, iar alte detalii despre incident vor fi precizate ulterior”, au informat forţele de securitate.

locul în care se află hotelul atacat de terorişti se află la aproximativ un kilometru de palatul prezidenţial din Mogadishu şi este frecventat de demnitari.

Atacul asupra hotelului are loc într-o perioadă în care ţara africană se pregăteşte de alegeri indirecte, parlamentarii urmând să aleagă preşedintele Somaliei.