Şomerii care se angajează înainte de încheierea perioadei de şomaj vor primi în continuare bani de la stat

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, la România TV, că şomerii care îşi găsesc un loc de muncă înainte de depăşirea termenului în care vor primi ajutor de şomaj, ar putea să primească în continuare o parte din bani.

19 oct. 2013, 15:52
Şomerii care se angajează înainte de încheierea perioadei de şomaj vor primi în continuare bani de la stat

„Am în intenţie pentru la anul, în cazul în care un şomer îşi găseşte un loc de muncă, totuşi să-i păstrăm o parte din ajutorul pe care l-am primit o perioadă de timp, la fel şi la venitul minim garantat. Astfel vom stimula munca”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Guvernul vine şi în ajutorul tinerilor pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă. „Am modificat Legea uceniciei la locul de muncă: acolo se face un contrat între angajator şi agenţia de ocupare, iar noi acordăm o parte din salariu pentru ucenicul respectiv. Pentru a căpăta această experienţă ajutăm şi angajatorul cu o parte. În loc să îi acordăm ajutor de şomaj tânărului, dăm bani angajatorului în aşa fel încât tot aşa, printr-un contract, să poată să rămână şi să capete experienţă”, a detaliat ministrul Muncii.