SONDAJ Avangarde. Ce părere au românii despre KLAUS IOHANNIS

În opinia a 87% dintre români, noul preşedinte Klaus Iohannis trebuie să susţină activitatea DNA în lupta împotriva corupţiei, relevă o cercetare realizată în perioada 6-12 decembrie de GSSC Avangarde.

15 dec. 2014, 07:52
SONDAJ Avangarde. Ce părere au românii despre KLAUS IOHANNIS

Potrivit sursei citate, 68% dintre respondenţi consideră alegerea lui Iohannis în funcţia de preşedinte al României ca fiind un lucru bun, 11% – un lucru rău, 13% – nici bun, nici rău, iar 8% nu ştiu/nu răspund, notează Agerpres.

Întrebaţi ce părere personală au despre Klaus Iohannis, 26% dintre români spun că ‘foarte bună’, 45% – ‘bună’, iar 12% răspund ‘proastă’ şi 2% – ‘foarte proastă’. Restul – nu pot aprecia/nu răspund (14%) şi nu ştiu cine este (1% ).

În ce priveşte Preşedinţia, aceasta înregistrează în decembrie un procent de 12% încredere ‘foarte multă’ şi 37% ‘multă’, în timp ce 22% dintre cetăţeni au încredere ‘puţină’ şi 18% ‘foarte puţină/deloc’ în această instituţie. 11% nu pot aprecia/nu răspund.

Cercetarea GSSC Avangarde a fost realizată în perioada 6-12 decembrie, volumul eşantionului fiind de 850 persoane de 18 ani şi peste. Tipul eşantionului este probabilist, stratificat, iar metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,36%, pentru un interval de încredere de 95%.