SONDAJ CSCI. PNL, pe primul loc în intenţia de vot cu 39%, PSD – 37%. Iohannis, lider detaşat la încredere

PNL ar câştiga alegerile paralmentare cu 39% din intenţiile de vot, fiind urmat la două procente de Alianţa PSD-UNPR-PC, relevă un sondaj de opinie, realizat de CSCI, în perioada 24-27 martie 2015. În topul încrederii, Klaus Iohannis conduce detaşat cu 75%.

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 11:53
SONDAJ CSCI. PNL, pe primul loc în intenţia de vot cu 39%, PSD – 37%. Iohannis, lider detaşat la încredere

Potrivit sondajului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 39% dintre romani ar vota Noul PNL, iar 37% dintre romani ar vota Alianta PSD-UNPR-PC. PLR (Partidul Liberal Reformator) ar fi votat de 6%dintre romani, iar UDMR de 5%. 

PMP şi partidul Monicăi Macovei nu ar trece pragul, potrivit cercetării. 

La capitolul încredere, Klaus Iohannis este personalitatea politica in care romanii au cea mai mare incredere (75%), fiind urmat de Sorin Oprescu (43%), Victor Ponta (40%) si Calin Popescu Tariceanu (35%).

Sondajul mai relevă că 59% din cei chestionati considera ca Romania se indreapta spre o directie buna, iar 31% într-o direcţie greşită.

Totodată, 72% dintre cei chestionati considera ca relatia presedinte-premier ar trebui sa ramana ca acum, 11% dintre romani isi doresc ca premierul Victor Ponta sa fie mai agresiv in relatia cu presedintele Iohannis, iar 10% din cei chestionati vor ca presedintele Klaus Iohannis sa fie mai agresiv in relatia cu premierul Ponta.

Pe de altă parte, 76% dintre romani au o parere buna sau foarte buna despre propunerea de scadere a TVA la 20%, 54% dintre cei chestionati au o parere buna sau foarte buna despre cresterea economica inregistrata de Romania, 50% dintre romani au o parere buna sau foarte buna fata de actiunile de combatere a evaziunii fiscale.

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion de 1073 persoane, are o eroare limita este de ±3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.