Sondaj CURS. Cum ar vota românii care ar ieşi la vot. PSD ar câştiga detaşat scrutinul

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a lansat un studiu de tip Omnibus pentru urmărirea tendințelor politice și sociale din România. Conform sondajului doar 61% dintre respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile parlamentare.

RomaniaTV.net
20 mai 2018, 11:50
Sondaj CURS. Cum ar vota românii care ar ieşi la vot. PSD ar câştiga detaşat scrutinul

Pe primul loc se menține Partidul Social Democrat cu 39%, un scor ridicat având în vedere controversele guvernării și scandalurile în sunt implicați liderii paridului. Totuși, trebuie remarca să PSD se află într-o ușoară scădere (-3%) față de ultimul sondaj CURS publicat în ianuarie.

Conform sondajului CURS, PSD estCentrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) arată că doar cei 61% respondenți au o opțiune de vot cristalizată pentru alegerile parlamentare.e urmat de Partidul Național Liberal cu 25% (-2%). În ciuda faptului că liderii PNL clamează o creștere spectaculoasă în sondaje, partidul nu sparge bariera de 25%.

În ciuda faptului că cei de la ALDE erau dați de alte sondaje la peste 10%, în sondajul CURS partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are doar 8%, un scor apropiat de ceea ce a obținut la alegerile parlamentare din 2016.

În ceea ce privește USR-ul remarcăm faptul că partidul este într-o ușoară scădere și a ajuns la 6%, în timp ce PMP-ul lui Traian Băsescu se menține la 5%, limita pragului electoral. De asemenea, UDMR se menține la 6%, un scor care le asigură prezența în viitorul Parlament.

Surpriza este generată de Victor Ponta și Pro România, care întregistrează deja 3%, asta în ciuda faptului că partidul este nou. Același scor îl înregistrează și Mișcarea România Împreună, lansată de fostul premier Dacian Cioloș, scrie stiripesurse.ro.

Studiul a avut loc în perioada 27 aprilie – 8 mai. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.