Sondaj CURS: Primii trei oameni în stat, trend descendent în opţiunile de vot ale românilor

Klaus Iohannis este primul în intenţiile de vot ale românilor, potrivit unui sondaj CURS publicat de Stiripesurse.ro. Trendul este descendent, dar distanţa faţă de locul 2, Călin Popescu Tăriceanu, rămâne confortabilă.

RomaniaTV.net
17 dec. 2018, 07:30
Sondaj CURS: Primii trei oameni în stat, trend descendent în opţiunile de vot ale românilor

Klaus Iohannis are 39% intenţie de vot în sodajul CURS (scădere cu patru procente față de iunie).

Urmează la distanță mare președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu 25% (şi în scădere cu 4% față de studiul precedent).

Liviu Dragnea are 12%, tot în scădere, cu 1%.

Dacian Cioloș înregistrează o ușoară creștere și a atins cota 11% (10% a înregistrat la studiul din septembrie și iunie).

Șefii UDMR și USR, Kelemen Hunor și Dan Barna sunt cu mult sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor 1.067 de intervievați. Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 68% din repondenți (cu 1% mai mult față de precedentul studiu).

De menționat că procentele prezidenţiabililor sunt din rândul celor 68% care au precizat o opțiune.

De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.