Sondaj: Peste 80% dintre români nu ar vota la locale o persoană cercetată sau judecată pentru corupţie

Peste 80% dintre români spun că nu ar vota la alegerile locale din iunie pentru funcţia de primar o persoană care este cercetată sau judecată pentru fapte de corupţie, se arată într-un sondaj INSCOP.

13 apr. 2016, 08:46
Sondaj: Peste 80% dintre români nu ar vota la locale o persoană cercetată sau judecată pentru corupţie

Majoritatea populaţiei este intransigentă când vine vorba despre fapte de corupţie, arată cercetarea sociologică. Astfel, întrebaţi dacă ar vota pentru funcţia de primar al localităţii o persoană care este cercetată sau judecată pentru asemenea fapte, dar care nu este condamnată definitiv, 82,6% dintre români răspund negativ şi doar 8,4% afirmă că ar vota un astfel de candidat.

Citeşte şi: Sondaj Inscop: PSD este partidul preferat de români pentru alegerile locale

De asemenea, 38,3% dintre respondenţi declară că nu vor vota primarul în funcţie sau actualul primar interimar, în timp ce 37,8% spun că da. 19,8% dintre români sunt nehotărâţi, iar 4,1% aleg varianta nu ştiu/ nu răspund.

Întrebaţi cum ar prefera să îşi aleagă primarul din localitatea în care domiciliază, 45% dintre respondenţi au declarat că doresc să îşi desemneze edilul într-un singur tur de scrutin, în timp ce 39,1% au optat pentru două tururi de scrutin. 15,9% din populaţie nu ştie sau nu răspunde la această întrebare.

Citeşte şi: Marian Vanghelie îşi anunţă astăzi candidatura la Primăria Sectorului 5 -surse