Sondaj: Victor Ponta e singurul politician care ar câştiga prezidenţialele indiferent de contracandidat

Victor Ponta este singurul politician care ar câştiga prezidenţialele în orice variantă de contracandidaţi. În schimb, Crin Antonescu ajunge să fie aproape umăr la umăr cu Mihai Răzvan Ungureanu, în situaţia în care acesta din urmă ar candida din partea formaţiunii lui Băsescu. Datele apar în cel mai recent sondaj CSCI.

06 feb. 2014, 08:49
Sondaj: Victor Ponta e singurul politician care ar câştiga prezidenţialele indiferent de contracandidat

Dacă Victor Ponta ar candida la prezidenţiale, ar obţine 33% din voturile românilor, cu 11% peste contracandidatul său Crin Antonescu. În această variantă, liderul PNL se află foarte aproape de Mihai Răzvan Ungureanu, care ar lua 20% din voturi. Vadim Tudor ar avea 9%, Dan Diaconescu 8%, iar Cătălin Predoiu 4%.

VEZI ŞI Sondaj Avangarde: 42% dintre români ar vota cu PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare

Şi în turul al doilea, în orice variantă, Victor Ponta ar deveni preşedintele României. Ar obţine 68% din voturi, dacă l-ar contracandida pe Crin Antonescu, care ar avea 38%.

În situaţia în care în turul al doilea al intra Ponta şi Predoiu, actualul premier ar obţine 75% din voturi.

De asemenea, Ponta ar fi câştigător şi în variantele în care i-ar avea contracandidaţi pe Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu.

În schimb, Crin Antonescu ar fi învins în turul al doilea de Mugur Isărescu şi ar fi foarte aproape de Sorin Oprescu.

VEZI ŞI CSCI: Doi din cinci români ar vota cu PSD la alegerile europarlamentare. PPDD îşi revine

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 30 ianuarie- 2 februarie, pe un eşantion de 990 de persoane, cu o eroare tolerată de plus minus 3,3%.