Sora Aurei Ion, mărturisire sfâşietoare la 4 ani de la accidentul aviatic din Apuseni! „Ar fi fost în viaţă acum”

Pe 20 ianuarie se fac patru ani de la accidentul aviatic din Apuseni, in care au murit pilotul Adrian Iovan si studenta la medicina, Aura Ion.

18 ian. 2018, 14:46
Sora Aurei Ion, mărturisire sfâşietoare la 4 ani de la accidentul aviatic din Apuseni! „Ar fi fost în viaţă acum”

In cei patru ani care au trecut de la tragicul accident aviatic, familiile celor doi morti nu au aflat inca motivul pentru care echipajele de salvare au ajuns atat de tarziu la epava si cine este adevaratul vinovat al tragedei.

Familia Aurei Ion, tanara din avionul care se afla intr-o actiune umanitara, acuza inca autoritatile de moartea fetei. Mariana Ciuca, sora mai mare a tinerei, spune ca sora ei ar fi avut sanse sa supravietuiasca accidentului daca cei responsabili actionau corect. Asta pentru ca Aura Ion nu a murit, conform legistilor, din cauza ranilor, ci pur si simplu de frig.

“Daca fortele terestre si-ar fi facut treaba, Aura era in viata. O ora si 38 de minute – atat a durat pana au ajuns la ea. Daca nu ar fi durat atat, Aura era in viata acum (…) Exista un protocol international in caz de hipotermie, care impune ca o persoana aflata in soc hipotermic sa nu fie declarata decedata decat in momentul in care este calda si nu mai are semne vitale. Acest lucru presupune incalzirea ei cu cate un grad. Ce au facut (n.r. medicii de la SMURD) a fost sa o declare moarta si sa o trimita la morga. Incerc sa traiesc acum cu acest “nu”- ca NU i s-a oferit o sansa la viata. Aura ar fi fost in viata acum”, a marturisit Mariana Ciuca acum, la patru ani de la tragedie.