Sora Aurei Ion, REVOLTATĂ: „Voi lua măsuri. Este o mare pierdere pentru noi şi pentru medicină”

Cu durere în suflet şi printre lacrimi, Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, a vorbit despre dorinţele neîmplinite ale studentei decedate în tragedia din Munţii Apuseni. Tânăra vrea ca vinovaţii de moartea surorii sale să plătească şi îi îndeamnă pe români să nu mai treacă pasivi în faţa acestor tragedii.

25 ian. 2014, 13:41
Sora Aurei Ion, REVOLTATĂ: „Voi lua măsuri. Este o mare pierdere pentru noi şi pentru medicină”

Mariana Ciucă este recunoascătoare tuturor persoanelor care s-au implicat în această tragedie şi care au fost alături de ea şi familia sa la înmormântarea surorii sale.

Vreau să mulţumesc multor persoane, oameni de rând şi nu numai, vreau să mulţumesc oamenilor de la Institutul Medico-Militar care s-au implicat şi au făcut ca ziua să fie o zi minunată pentru sora mea. Vreau să mulţumesc multor oameni, dar în acelaşi timp sunt plină de revoltă faţă de oamenii care nu au făcut nimic atunci când trebuiau să facă ceva„, a spus sora Aurei la Antena 1.

Tânăra vrea ca autorităţile responsabile de moartea surorii sale să plătească, pentru ca sacrificiul suprem al Aurei să nu fi fost în zadar.

În momentul în care am citit actele pe care le-am primit, certificatul de deces, m-am înfuriat cumplit citind tot istoricul. Instinctul şi pur si simplu durerea nu îmi permit să las lucrurile să treacă, pentru că vreau să fac ceva să se schimbe în ţara asta pentru cei care în continuare vor avea nevoie de ajutor„, a declarat Mariana.

CITEŞTE ŞI Familia Aureliei Ion este distrusă: „Soţia mea se tot uită pe geam după Aura…”

Sora Aurei este sigură că studenta s-ar fi remarcat în domeniul medicinei pentru că era foarte ambiţioasă şi iubea ce făcea.

Aura a fost cea mai dură dintre noi patru, a fost mereu cu capul pe umeri, foarte inteligentă. Eu eram genul care să mă apropii de ea să o îmbrăţişez, ea era genul mai rece. Era o persoană excepţională, când am avut probleme de sănătate în ultima perioada, ea a fost zilnic lângă mine. Deveneam din ce în ce mai mândră de ea şi mă gândeam că o să ajungă foarte departe şi o să facă mult mult bine, asta era mândria mea. Într-un singur cuvânt este o mare pierdere pentru noi şi nu numai pentru noi, ci şi pentru medicină„, spune ruda Aurei Ion.

În final, Mariana îndeamnă românii să nu mai închidă ochii în faţa incompetenţei autorităţilor şi să lupte pentru o Românie mai bună.

„Eu nu voi lăsa să treacă pe lângă mine această tragedie fără să se ia masuri. Nu mai plecaţi capul, luaţi măsuri ca să se schimbe ţara. Trebuie să fiţi tari şi să luptaţi pentru drepturile voastre, nu îi lăsaţi să vă conducă ce pe nişte oi, suntem oameni, avem suflete, suntem deştepti asta ma doare, România e plină de oameni inteligenti”, conchide tânăra.

VEZI ŞI Cine trebuia să fie în locul studentei Aura Ion, în avionul care s-a prăbuşit în Apuseni FOTO

Aurelia Ion, studenta moartă în tragedia aviatică care a impresionat o ţară întreagă, a fost înmormântată cu onoruri militare, ca un erou, în uniforma de locotenent. Sute de oameni au asistat la funeralii, printre ei, localnicii din Apuseni care au ajuns primii la victime.

Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, potrivit MApN.