Sora lui Sergiu Nicolaescu, primele declaraţii: A fost dorinţa fratelui meu să fie incinerat

Iolanda Nicolaescu, sora marelui regizor Sergiu Nicolaescu, a declarat, vineri, la România TV, că fratele său va fi incinerat pentru că aşa fost dorinţa acestuia.

RomaniaTV.net
04 ian. 2013, 09:40
Sora lui Sergiu Nicolaescu, primele declaraţii: A fost dorinţa fratelui meu să fie incinerat

Iolanda Nicolaescu, în vârstă de 86 de ani, a precizat că şi unchiul lor a fost incinerat, iar Sergiu Nicolaescu a vrut acelaşi lucru.

Incinerarea a fost ideea fratelui meu. Am vorbit cu el de o viaţă să fie incinerat. Şi unchiu-miu a dorit acest lucru, şi el a spus că vrea tot aşa ca unchiul meu. Nu daţi vina pe nevastă şi pe nu ştiu ce. Nu vă luaţi după bârfe”, a declarat Iolanda Nicolaescu la România TV.

În ceea ce priveşte averea regizorului, Iolanda Nicolaescu a precizat: „Fratele meu are banii dinainte de Revoluţie, pentru 26 de filme făcute în străinătate pentru acre lua valută. Statul român îl lăsa pentru că îi lua 60% din bani şi el numai 40%. Absolut tot ce are sunt dinainte de Revoluţie„.

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti. Incinerarea va avea loc într-un cadru restrâns, nefiind permis accesul presei.

Preotul Valentin Fotescu spune că regizorul nu va putea avea o slujbă religioasă. „Trupul trebuie să se întoarcă în pământ, de asta se face înmormântare. Ca preot, eu nu pot merge să fac slujbă pentru cei incineraţi. Nu sunt de acord cu incinerarea nici ca preot, nici ca om”, a declarat preotul, la România TV.

Mai mult, şi Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu să-l înmormânteze creştineşte, pentru a păstra renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox.

Prietenii, colaboratorii, cunoscuţii şi toţi cei care doresc îşi pot lua rămas bun de la regizor vineri, de la ora 12.00, la Cercul Militar, unde va fi depus trupul neînsufleţit al acestuia.

Dana, soţia regizorului, a dat joi publicităţii un comunicat în care transmite presei că îi interzice publicarea şi difuzarea de imagini de la înmormântare.

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după ce regizorul a fost operat de peritonită.

Vom reveni cu amănunte.