Sorin Bochiş, pilotul supravieţuitor al accidentului aviatic din Frătăuţi, în stare gravă: Este în comă şi are multiple traumatisme

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a pilotului rănit în accidentul aviatic care a avut loc sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava.

RomaniaTV.net
04 aug. 2018, 12:32
Sorin Bochiş, pilotul supravieţuitor al accidentului aviatic din Frătăuţi, în stare gravă: Este în comă şi are multiple traumatisme

Potrivit IGSU, după ciocnire, ambele aparate de zbor s-au prăbuşit în afara pistei, piloţii rămânând blocaţi în interior. Unul dintre aceştia a fost declarat decedat.

Cei doi piloți implicați în accidentul aviatic din Suceava aveau multă experiență și ore de zbor acumulate de-a lungul carierei. Pilotul supravieţuitor este Sorin Mihail Bochiș, de 53 de ani, din Timișoara.

„Pacientul este în comă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală, fractură de gambă. Este intubat ventilat mecanic”, a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, a declarat pentru AGERPRES că se fac mai multe investigaţii medicale pentru a afla exact care este starea de sănătate a pilotului.

„Pacientul este în stare extrem de critică. A fost resuscitat volemic, resuscitat respirator, cu multiple leziuni la nivelul capului, membrelor, toracelui şi abdomenului. În momentul de faţă, se află în curs de evaluare şi stabilizare. În funcţie de rezultatul analizei complexe, se va decide dacă se va efectua intervenţia chirurgicală. Prognosticul este extrem de rezervat din cauza severităţii lezionale şi complicaţiilor posibile”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

Potrivit Mediafax, Sorin Bochiş, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice şi a locuit câţiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center.

Bochiş lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar şi în cadrul Clubului de Aviaţie Cioca din Timişoara, unde este şi pilot de acrobaţii. De altfel, în ultimii ani, a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul Internaţional Timişoara.

Sorin Bochiş a zburat încă din primii ani de viaţă, tatăl său fiind aviator.