Sorin Grindeanu consideră ciudată amânarea deciziei în cazul noilor propuneri de miniştri de către Iohannis

Premierul Sorin Grindeanu a declarat la România TV că este "ciudat" faptul că președintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie în privința noilor propuneri de miniștri.

30 mart. 2017, 19:41
Sorin Grindeanu consideră ciudată amânarea deciziei în cazul noilor propuneri de miniştri de către Iohannis

„Eu am trimis luni după-amiaza toate propunerile pe care le aveam. Și pe mine mă miră acest ritm. E dreptul legal, totuși, al președintelui de a-și lua un timp de 45 de zile. (…) E adevărat că eu nu lucrez în acest ritm și probabil mulți dintre noi nu lucrăm în ritmul ăsta. Și e ciudat”, a spus Grindeanu.

Totodată, întrebat dacă Daniel Constantin și-a prezentat demisia din Guvern, Sorin Grindeanu a răspuns: „Nu. L-am revocat din funcție”.

Citeşte şi: Grindeanu: Nu ţine de atribuţiile ministrului Justiţiei schimbarea procurorului general şi a şefei DNA. Klemm nu a influenţat evaluarea

Luni, premierul Grindeanu afirma că a discutat cu președintele Iohannis în privința noilor propuneri de miniștri, precizând că așteaptă decizia șefului statului.

„Am trimis nominalizările. Am avut o discuție cu dânsul, prin care i-am transmis modificările pe care le-am transmis. Aștept din partea dânsului decizia”, a declarat atunci premierul.

Anterior, Grindeanu anunțase că a luat act în ședința coaliției de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin și că va înainta președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri. Potrivit prim-ministrului, nominalizările pe care urma să le trimită la Cotroceni ‘și-au primit susținerea politică în forul de conducere de la ALDE’.

Biroul Politic Central al ALDE a decis, duminică, să o propună pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru pe Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susține pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.