Sorin Grindeanu, despre proteste: Încep să devină vizibile două tabere. Îi îndemn pe toţi la calm

Premierul Sorin Grindeanu a reiterat luni că îi îndeamnă pe toţi protestatarii la calm, dar şi că a observat că, începând de duminică, ''încep să devină vizibile două tabere'', el susţinând că guvernul pe care îl conduce este efectul majorităţii rezultate în urma votului din 11 decembrie.

06 feb. 2017, 16:39
Sorin Grindeanu, despre proteste: Încep să devină vizibile două tabere. Îi îndemn pe toţi la calm

”Eu am văzut că există începând de ieri, parcă încep să devină vizibile două tabere. Eu i-aş îndemna şi pe unii şi pe ceilalţi la calm. Repet, noi avem nevoie de stabilitate, de lucruri care să ne unească. Am înţeles mesajul. Am înţeles mesajul dat de stradă, tocmai de aceea am luat decizia de a abroga ordonanţa (13 – n.r.). Pe de altă parte, susţinătorii noştri şi cei care vor să mergem mai departe simt nevoia să-şi manifeste această susţinere. Eu i-aş îndemna la calm pe toţi”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat ce mesaj le transmite protestatarilor.

Ziariştii i-au atras atenţia că la protestul antiguvernamental au participat aproximativ 600.000 de oameni în toată ţara, în timp ce la cel de susţinere a Executivului circa 1.500 de oameni.

”Nu. Dacă am fost înţeles în forma asta… Numai că, totodată, noi am avut în urmă cu câteva săptămâni, şapte dacă nu mă înşel, alegeri, în care vorbim de milioane de voturi. De asemenea, acele milioane de voturi înseamnă susţinere pentru ceea ce înseamnă acum coaliţia PSD-ALDE. Nu, nu înseamnă un cec în alb, dar s-a creat o majoritate în Parlament, iar acea majoritate susţine guvernul”, a răspuns premierul, conform Mediafax.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu anunţă înlocuirea ministrului Justiţiei: Aştept demisia ministrului Florin Iordache