Sorin Grindeanu, după criticile lui Firea: Adversarii PSD sunt în afara partidului. A fi premier e o răspundere imensă

Premierul Sorin Grindeanu scrie, luni, pe Facebook, că a fi premier este o "răspundere imensă" şi, pentru a pune în practică programul de guvernare, este nevoie de stabilitate, atrăgând atenţia că adversarii PSD "sunt în afara partidului", respectiv PNL şi USR. Premierul face aceste afirmaţii după criticile Gabrielei Firea la adresa Guvernului.

05 iun. 2017, 12:53
Sorin Grindeanu, după criticile lui Firea: Adversarii PSD sunt în afara partidului. A fi premier e o răspundere imensă

„A fi prim-ministru reprezintă o răspundere imensă, pe care o iau în serios în fiecare secundă, de când PSD mi-a făcut onoarea de a-mi acorda această încredere. Guvernul României a înţeles nevoile şi aşteptările oamenilor, iar acum putem spune că avem creştere economică – cea mai mare din Europa -, ne respectăm promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de muncă, se înfiinţează din ce în ce mai multe firme, încrederea investitorilor e în creştere”, scrie Grindeanu.

Gabriela Firea, despre Guvernul Grindeanu: Avem o relaţie mai proastă ca pe vremea tehnocraţilor

El dă exemplul îmbunătăţirea prognozei Băncii Mondiale cu privire la creşterea economică din 2017, afirmând că Executivul încă mai are multe de făcut.

„Banca Mondială a îmbunătățit prognoza legată de creșterea economică de anul acesta. Așa cum am spus întotdeauna, mai avem foarte multe de făcut – acesta este drumul pe care am pornit și pe care suntem deciși să mergem în continuare. Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective si priorităţi pe care le împărtăşim cu toţii. Adversarii PSD se află în afara partidului. PNL si USR traversează grave crize de conducere şi o lipsă totală de proiecte. În continuarea unei bune guvernări, avem nevoie de investiţii şi relaţii consolidate la nivelul Europei şi nu numai. Joi, mă voi întâlni cu premierul francez, Edouard Philippe. De asemenea, mă voi întâlni cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. Aderarea țării noastre la OCDE este un obiectiv important pentru Guvernul pe care-l conduc. Acestea, odată cu ridicarea nivelului de trai al românilor și repornirea motorului investițiilor, sunt prioritățile Guvernului acum”, mai spune el.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu „ca la început”, dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele „se lovesc de un zid”, iar relaţia Executivului cu administraţia locală este „mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Cioloş.