Sorin Grindeanu: Este nevoie de o dezbatere largă pentru o lege a educaţiei adaptată la realităţile României

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că este necesară o dezbatere cât mai largă pentru a adapta Legea educației la realitățile României de astăzi.

15 mart. 2017, 17:46
Sorin Grindeanu: Este nevoie de o dezbatere largă pentru o lege a educaţiei adaptată la realităţile României

Șeful Guvernului a afirmat, la o dezbatere privind educația la care au participat rectori și președinți ai Senatelor universităților din țară, că a cerut ministerului de resort să lucreze împreună cu Administrația Prezidențială la proiectul legii educației.

„S-a început un lucru foarte bun (…) la Administrația Prezidențială și anume acea comisie. Eu am cerut MEN ca împreună cu Administrația Prezidențială, și înțeleg că au și început acest dialog, să lucreze la acest proiect de lege. Nu doar cele două instituții, (…) cred că este necesară o dezbatere cât mai largă, astfel încât să adaptăm această lege la realitățile României de astăzi. Lucrul acesta se poate întâmpla doar printr-un dialog foarte larg, pentru că de foarte multe ori modificările acestea de care aminteam s-au făcut fără acest dialog instituțional și nu doar instituțional”, a spus premierul, conform Agerpres.

Sorin Grindeanu a adăugat că procesul de elaborare a proiectului de lege nu va fi unul de scurtă durată, termenul fiind sfârșitul acestui an.

„Să ajungem în primă fază la un proiect de lege a educației și, după aceea, la o lege care să acopere necesitățile țării noastre pe o perioadă mai lungă și să nu fim nevoiți în a avea modificări”, a punctat prim-ministrul, care a amintit că în ultimii 27 de ani au fost peste 100 de modificări punctuale, care nu au oferit stabilitate în acest domeniu.

Grindeanu a spus, în ceea ce privește bugetul educației, că ținta este aceea de a avea o finanțare cât mai mare.

„Problema este că e nevoie și de 2% pentru apărare, este nevoie de foarte multe lucruri. Ținta este să avem o finanțare cât mai mare pentru educație”, a precizat prim-ministrul.