Sorin Grindeanu, la Comisia Europeană: Îmi doresc 2019 fără MCV

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, la sediul Comisiei Europene, că își dorește ca în anul 2019 să nu mai existe Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România.

16 feb. 2017, 19:45
Sorin Grindeanu, la Comisia Europeană: Îmi doresc 2019 fără MCV

„Eu pot să vă asigur de (…) dorința noastră de a avea viteza corectă, astfel încât următorul raport să fie unul foarte bun (…). Îmi doresc 2019 fără MCV, normal”, a declarat premierul Grindeanu, la Bruxelles, în timpul unor declarații de presă comune cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Totodată, Grindeanu a precizat că a vorbit cu Timmermans despre stadiul implementării măsurilor din MCV.

„O să transmitem, în perioada imediat următoare, clarificările pe care dorim să le avem din recomandările de pe MCV, astfel încât să știm exact ceea ce avem de făcut și să facem (…) pașii necesari, astfel încât să îndeplinim cât se poate de transparent, de deschis, cu viteza potrivită, (…) ceea ce avem de făcut și vom transmite către Comisia Europeană în viitorul apropiat aceste clarificări pe care ni le dorim”, a explicat Grindeanu.

Potrivit lui Frans Timmermans, Comisia Europeană va răspunde solicitării premierului Grindeanu, pentru ca Executivul român să știe ce are de făcut.

„Am acceptat ce a spus domnul prim-ministru, că nu totul din rapoartele MCV este foarte clar (…) M-am angajat că vom clarifica într-adevăr ce e de clarificat, pentru ca Guvernul să știe foarte clar ce are de făcut. Și sunt de opinia fermă că, dacă veți rămâne pe această foaie de parcurs, veți ajunge acolo unde dorim. Unde dorim să ajungem? Într-o situație în care lupta are atât de mult succes, încât se ajunge într-un punct ireversibil. Fără nicio legătură cu discuțiile politice, să fie clar că este o manifestare a poporului, Guvernului și Parlamentului României, că se dorește să se ajungă într-o situație de ireversibilitate și cetățenii României să fie siguri că țara lor nu mai este în pericol de corupție. Despre asta este MCV”, a mai afirmat Timmermans.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că a reiterat în timpul unei întrevederi cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, poziția fermă a Guvernului de a continua lupta împotriva corupției. Frans Timmermans a salutat abrogarea Ordonanţei 13.

Citeşte şi: Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene: Salut abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 13