Sorin Grindeanu, legat de pragul pentru abuzul în serviciu: Ar trebui să fie ori cât salariul minim pe economie, ori un leu

Fostul premier, Sorin Grindeanu a declarat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este altă persoană decât cea pe care a propus-o şi că aşteaptă cu interes să vadă proiectul cu care va veni pentru modificarea codurilor.

07 iul. 2017, 09:30
Sorin Grindeanu, legat de pragul pentru abuzul în serviciu: Ar trebui să fie ori cât salariul minim pe economie, ori un leu

„Când l-am propus era alt Tudorel Toader decât acum. Să văd cu ce proiect vine domnul Toader. Proiect de lege sper, nu ordonanţă legată de deciziile CCR, în raport cu codul penal şi de procedură. Sunt extreme de curios”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

El a menţionat că de la momentul emiterii OUG 13 s-au mai întamplat alte lucruri care schimbă situaţia, respectiv instituirea unui prag valoric.

„Parerea mea legata de prag este ca eu as fi mers ori pe salariul minim pe economie, ori pe un prag de 1 leu. Eu in aceasta perioada am incercat sa nu intru in deciziile care veneau dinspre Ministerul justitiei. E un domeniu in care specialistii trebuie sa isi spuna punctul de vedere, un domeniu in care deciziile nu ar trebui luate ca la Ministerul Energiei sau Economiei”, a spus Grindeanu.

Tudorel Toader, fost magistrat CCR, a fost ministru al Justiţei în Cabinetul Grindeanu şi a rămas şi în actualul Guvern Tudose. Asta deşi conducerea PSD i-a reproşat în repetate rânduri că se mişcă prea încet cu pachetul de legi pe Justiţie.