Sorin Grindeanu: Lucrurile sunt cât se poate de clare, moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara, la România TV, că „lucrurile sunt cât se poate de clare”, iar moţiunea de cenzură a PNL şi USR nu va trece, deoarece PSD are majoritate în Parlament, iar el se bazează pe acest lucru.

05 feb. 2017, 19:45
Sorin Grindeanu: Lucrurile sunt cât se poate de clare, moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament

Este o modalitate democratică, noi avem o majoritate în Parlament în acest moment. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare pentru că acea moţiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu..

Întrebat dacă va conta presiunea străzii, Sorin Grindeanu a susţinut că el se bazează pe majoritatea PSD din Parlament.

Eu mă bazez şi Guvernul se bazează pe o majoritate în Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv Naţional al PSD în urmă cu două zile, un vot de încredere pentru noi ca şi Guvern, ceea ce înseamnă că inclusiv vot în Parlament. De aceea vă spuneam că acest Guvern se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament”, a completat Sorin Grindeanu.

Moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită luni, la ora 12.00, în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca votul final să fie dat numai după adoptarea bugetului de stat pe 2017. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.