Sorin Grindeanu: O remaniere făcută la televizor nu face decât să pună inutil presiune pe miniştri

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, la România TV, că remanierile guvernamentale făcute "la televizor", pun "presiune inutilă" pe membrii Executivului și a apreciat drept "înțelept" apelul lui Liviu Dragnea privind încetarea discuțiilor pe acest subiect întrucât ele "începeau să facă rău Guvernului și PSD".

08 iun. 2017, 20:01
Sorin Grindeanu: O remaniere făcută la televizor nu face decât să pună inutil presiune pe miniştri

„O remaniere făcută la televizor nu face decât să pună o presiune inutilă pe toți miniștrii și, mergând în jos, pe secretarii de stat, care sunt puși într-o situație de incertitudine și care nu mai sunt la fel de bine ascultați și nu pot să aplice măsurile. Oricine și-ar dori să se alăture echipei are o incertitudine”, a declarat Sorin Grindeanu, la România TV.

Premierul a precizat că are propria sa analiză și s-a arătat mulțumit de efectele măsurilor luate de Guvern, care, susține acesta, au făcut din România țara cu cea mai mare creștere economică din Europa. Grindeanu a amintit că s-au creat peste 100.000 de locuri de muncă și valoarea exporturilor a atins nivelul record de 5,7 miliarde de euro, în urma politicilor implementate. El a vorbit, totodată, despre eliminarea celor 102 de taxe, creșterea salariului minim pe economie și debirocratizarea pe care Guvernul a început să o facă.

„Măsurile adoptate iată că își văd efectele, iar acest lucru este meritul unei echipe. Suntem pe direcția corectă, pe care ne-o dorim cu toții. Nu intru să dau replici. Mă bucur că domnul Dragnea a cerut ca astfel de discuții să înceteze, este un gest înțelept, pentru că discuțiile constante despre remaniere începeau să facă rău și Guvernului și partidului din care facem parte”, a declarat premierul Grindeanu.

Primul ministru a vorbit despre o declarație recentă a ministrului Muncii Lia-Olguța Vasilescu, care a anunțat că are la partid o demisie în alb, spunând că acest lucru este o dovadă de responsabilitate.

Grindeanu a admis, totodată, că „Guvernul nu este unul perfect” și „oricând este loc de mai bine’ în actul de guvernare.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: Aş fi votat cu doua mâini Legea salarizării. Avem bani prevăzuţi în buget pentru creşterile din acest an