Sorin Grindeanu: Spre supărarea unora nu avem un to do list de la investitorii americani

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că feedback-ul rezultat în urma vizitei oamenilor de afaceri americani, delegați ai Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), este unul "foarte bun" și a adăugat că Guvernul nu are "niciun to do list" din partea delegației oamenilor de afaceri americani. Grindeanu a subliniat că același document a fost trimis și Executivului de la București și Administrației Trump.

30 mart. 2017, 14:58
Sorin Grindeanu: Spre supărarea unora nu avem un to do list de la investitorii americani

„Mulțumesc tuturor miniștrilor care ieri (miercuri — n.r.) au fost la întâlnirea cu investitorii americani, cei care ați avut și întâlniri bilaterale. Feedback-ul pe care-l avem este unul foarte bun, ceea ce ne face optimiști. Nu avem niciun to do list, contrar a ceea ce sperau unii. Același document a fost înaintat și Administrației Trump și Guvernului României, tocmai pentru a întări acest Parteneriat Strategic dintre România și SUA”, a declarat Sorin Grindeanu în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a reamintit că în plan bilateral relația cu partea americană funcționează foarte bine în „domeniul securității, a părții militare”.

‘Ne dorim întărirea parteneriatului strategic și din punct de vedere economic. Pentru aceasta, cei care au venit ieri, împreună cu noi, avem multe planuri comune pe viitor, împreună cu dumneavoastră, și cred că putem să ajungem împreună la întărirea acestui parteneriat strategic. Vă repet, spre supărarea, poate, a unora, nu există niciun fel de to do list, cum nu a existat nici în urmă cu vreo lună când am fost la Bruxelles”, a mai spus Grindeanu, conform Agerpres.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut miercuri o întâlnire cu o delegație condusă de Eric Stewart, președintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO).

La finalul întâlnirii, la momentul declarațiilor de presă comune, Stewart a oferit premierului o „foaie de parcurs”, scrisă de experți de la Washington, cu prevederi referitoare la statul de drept, transparență și eficiență, pe care oamenii de afaceri din SUA le consideră prioritare pentru dezvoltarea afacerilor între cele două părți.

„Statul de drept, transparența, eficiența, acestea sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA și România n.r.). Mi se pare o parte extrem de normală în a face afaceri, pentru ca prioritățile să fie focusate clar ambelor guverne. În trecut, Guvernul SUA a lucrat foarte aproape cu Guvernul român pe toate aceste chestiuni. Am văzut foarte mult progres și companiile noastre se simt încrezătoare că atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, legal și transparent. (…) Noi, la consiliul de afaceri AMRO, am pregătit o foaie de parcurs pentru ca Guvernul dumneavoastră să o ia în considerare. A fost pregătită de mulți experți din Washington care sunt familiarizați cu domeniul de afaceri și cu România”, a afirmat oficialul AMRO.