Sorin Oprescu, atacat de un deputat: „Cât tupeu de şpăgar”

Deputatul Daniel Fenechiu îl atacă pe Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită, într-o postare pe Facebook, declarându-se uimit de "tupeul" lui Oprescu, care a anunţat, prin avocatul său, că nu demisionează din funcţia de primar general al Capitalei.

08 sept. 2015, 08:11
Sorin Oprescu, atacat de un deputat: „Cât tupeu de şpăgar”

„TUPEU DE SPAGAR… După ce cu câteva ore înainte să fie prins cu şpagă la teşcherea, spunea că nu toţi români sunt hoţi, Oprescu încearcă să ne mai prostească odată pe faţă. Ne anunţă, prin avocat, că nu demisionează şi ne cere să avem încredere în el. Că nu a luat mită, ci a cerut nişte bani împrumut pentru a achita o „datorie privată”. Cât tupeu!„, a scris Daniel Fenechiu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului. Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10 la sută din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, primele declaraţii după ARESTAREA lui Oprescu. De ce nu s-a aplicat procedura FLAGRANTĂ