Sorin Oprescu face parte din delegaţia României la Vatican

Victor

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 10:34
Sorin Oprescu face parte din delegaţia României la Vatican

De asemenea, în delegaţia României la Vatican apare şi Sorin Oprescu, primarul Capitalei, deşi nu fusese anunţat. El va fi prezentat Papei Francisc.

Nu este prima dată când primarul Capitalei face parte dintr-o delegaţie oficială a României. El a fost prezent şi în delegaţia care a fost la Viena, fiind ştiut faptul că Oprescu are o relaţie foarte bună cu primarul capitalei Austriei.

Premierul Victor Ponta participă zilele acestea la Congresul Partidului Socialiștilor Europene de la Roma (PES) din capitala Italiei. Cu aceasă ocazie, delagaţia României face o vizită şi Papei.

La Vatican, Ponta este însoţit de soţie, Daciana, de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, de ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi de europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

Guvernul informa, joi, că vor fi discutate relaţiile şi colaborarea dintre România şi Sfântul Scaun în susţinerea drepturilor omului, a libertăţii religioase şi combaterii discriminării creştinilor în lume şi o serie de proiecte bilaterale în domeniul educaţiei şi culturii, promovarea cooperării ecumenice prin încurajarea dialogului dintre Biserici şi susţinerea comunităţilor româneşti din diaspora.