Sorin Oprescu folosea un aparat de bruiaj al semnalului telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat

Sorin Oprescu avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat, el fiind folosit atunci când edilul discuta cu diverse persoane despre primirea unor sume de bani drept mită.

06 sept. 2015, 16:07
Sorin Oprescu folosea un aparat de bruiaj al semnalului telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat

În referatul prin care DNA solicită Tribunalului București arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu, există declarația unei persoane care amintește despre acest aparat.

„Referitor la măsurile de precauție ale inculpatului Oprescu Sorin Mircea, (…) a mai indicat că într-un foișor aflat în curtea imobilului de la (…) se afla un aparat de aproximativ 100X75 cm în care sunt obligați să își lăsa telefoanele mobile atunci când discuta în foișor. Despre acest aparat (…), zis „(…)” i-a spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate”, se arată în referatul DNA.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.