Sorin Oprescu, prima reacţie despre ancheta DNA în cazul Arenei Naţionale

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, afăcut primele declaraţii după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a declanşat o anchetă legată de condiţiile în care s-a montat acoperişul Arenei Naţionale.

01 feb. 2016, 09:48
Sorin Oprescu, prima reacţie despre ancheta DNA în cazul Arenei Naţionale

Sorin Oprescu a afirmat ca montarea acoperisului a fost facuta in conditii legale, iar arena nu ar avea nici o problema.

„Este o poveste chestia asta cu acoperisul. E facut dupa normele europene, de catre o firma pe care am gasit-o lucrand si recunosc ca a lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discutii. Toate aprobarile au fost luate, de la Consiliu de la tot. Toate prerogativele au fost puse in functiune in momentul cand UEFA a venit si a cercetat, indraznesc sa spun, aproape loc cu loc. Scarile, evacuarea, am facut exercitii. Ca nu corespund standardele europene cu standardele noastre in ceea ce priveste partea noastra, e altceva. Cand apar nenorociri, noi suflam si in iaurt”, a spus Sorin Oprescu la Spitalul Municipal.

CITEŞTE ŞI Nume GRELE în noul dosar DNA privind ARENA NAŢIONALĂ

Sorin Oprescu a precizat ca utilizarea acoperisului s-a facut doar cu acordul centrului de meteorologie de la Munchen: „Va rog sa nu uitati ca inchisul si deschisul acoperisului sunt facute dupa un protocol special. Aprobabile sunt date de la Munchen, de la centrul de meteorologie. Nimeni nu a facut de capul lui, nimeni n-a apasat un buton fara sa ceara permisiunea”.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei, în cazul anchetei DNA privind Arena Naţională: Vom sprijini orice demers al justiţiei

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat deschiderea unui nou dosar. Procurorii s-au autosesizat si incearca sa afle conditiile in care Arena Nationala a ajuns sa aiba un acoperis format dintr-o membrana ce nu poate fi folosita in Romania, desi acesta nu facea parte din proiectul initial.

CITEŞTE ŞI DNA a deschis o anchetă în cazul Arenei Naţionale