Oprescu, despre detenţie: Perioada ARESTULUI NU a fost UŞOARĂ în niciun caz. Merg acasă şi îmi fac INSULINĂ

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a ieşit din Arestul Central al Capitalei. Acesta se întoarce acasă după 54 de zile de arest preventiv. La ieşirea din arest Sorin Oprescu a declarat că le mulţumeşte celor care au fost alături de el şi că nu-i va dezamăgi. Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

RomaniaTV.net
29 oct. 2015, 12:47
Oprescu, despre detenţie: Perioada ARESTULUI NU a fost UŞOARĂ în niciun caz. Merg acasă şi îmi fac INSULINĂ

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut moral (…). În al doilea rând, am de gând să-mi văd de sănătate. De problemele juridice se vor ocupa avocaţii mei. Vom avea multe lucruri de vorbit pe parcurs (…) Le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi să fie convinşi că nu i-am dezamăgit şi că nu-i voi dezamăgi niciodată deşi lucrurile stau aşa cum stau în momentul acesta, a declarat Sorin Oprescu la ieşirea din Arestul Central al Capitalei.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, plasat în arest la domiciliu. Edilul suspendat va purta PERMANENT un sistem de SUPRAVEGHERE

Edilul suspendat al Capitalei a adăugat că primul lucru pe care îl va face după ce ajunge acasă este administrarea insulinei.

Întrebat despre de acuzaţiile de luare de mită, Sorin Oprescu nu a vrut să comenteze. „Nu am cum să comentez acum pentru că este o anchetă în curs”, a precizat edilul suspendat al Capitalei.

Sorin Oprescu a adăugat că această perioadă a arestului preventiv „nu a fost uşoară în niciun caz”.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi plasat în arest la domiciliu, au hotărât judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. Edilul suspendat va purta permanent asupra lui un sistem de supraveghere. Sorin Oprescu a petrecut 54 de zile în spatele gratiilor până când magistraţii să-i schimbe măsura arestului preventiv cu una mai uşoară.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața DNA și a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. Potrivit avocatului Lucian Bolcaş, sistemul de supraveghere „poate fi fi diversificat : brăţara electronică sau cu cameră de luat vederi”.