Sorin Oprescu tună şi fulgeră în Arestul Poliţiei. Fostul edil, nemulţumit din cauza condiţiilor din celulă

Sorin Oprescu se ceartă cu colegii de celulă şi chiar cu poliţiştii. Primarul suspendat ar fi nemulţumit de condiţiile de după gratii. El va fi dus vineri din nou la DNA.

18 sept. 2015, 08:10
Sorin Oprescu tună şi fulgeră în Arestul Poliţiei. Fostul edil, nemulţumit din cauza condiţiilor din celulă

Sorin Oprescu a fost repartizat într-o celulă cu patru paturi, văruită proaspăt, e adevărat, dar cu WC turcesc, deoarece vasele din inox mult aşteptate de toată suflarea arestaţilor nu au fost încă montate.

Potrivit libertatea.ro, diferenţa dintre „stelele” de confort din libertate şi cele din oferta arestului l-au transformat pe Oprescu într-un personaj total nemulţumit, chiar excesiv de nervos. Supărat, probabil, pe procurorii anticorupţie de la DNA care l-au băgat la zdup pentru o mită de 25.000 de euro pe care nu o recunoaşte, edilul suspendat s-a „aricit” complet şi e mai mereu pus pe harţă.

„Vorbeşte de sus cu toată lumea, îi repede pe toţi cu aroganţă, indiferent dacă e vorba de poliţişti sau de alţi arestaţi. Mereu se plânge de condiţiile grele din celulă”, au dezvăuit surse judiciare.

Sorin Oprescu se află în arest preventiv după ce Curtea de Apel București i-a respins luni contestația împotriva deciziei instanței inferioare de a emite mandat pe numele său.

CITEŞTE ŞI MOTIVAREA ARESTĂRII: Oprescu a mulţumit când i-a fost dată MITA pentru lucrările de la palatul Mogoşoaia

Condorm DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

„Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar”, susțin procurorii DNA.

DNA menționa că, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși.

În același dosar au fost reținuți Mircea Octavian Constantinescu — director în Primăria Municipiului București, fostul șofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, șefii Centrului Cultural ”Palatele Brâncovenești” — Florin Șupeală și Ruxandra Petroi Avasiloae, precum și omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Ulterior, aceștia au primit și ei mandate de arestare preventivă.

De asemenea, Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, și Romeo Albu au fost plasați în arest la domiciliu.