Sorin Ovidiu Vîntu a colaborat cu Securitatea

Curtea de Apel București a decis, marți, că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a colaborat cu Securitatea, după ce a admis cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securității. Decizia CAB nu este definitivă și poate fi atacată.

30 iun. 2015, 09:14
Sorin Ovidiu Vîntu a colaborat cu Securitatea

Curtea de Apel Bucureşti admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securității, în contradictoriu cu Sorin Ovidiu Vîntu. CAB constată că Sorin Ovidiu Vîntu a avut calitatea de colaborator al Securității. Cu recurs în 15 zile de la comunicare„, se arată în minuta instanței, potrivit Agerpres.

În anii ’80, când a stat închis, pentru delapidare, la Penitenciarul Bacău, Sorin Ovidiu Vîntu a dat mai multe note informative despre colegii de detenție, potrivit evz.ro. După eliberare, SOV a fost urmărit de Securitate, deoarece organiza în casă un soi de club științifico – fantastic.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost recrutat de Securitate în închisoare, pe 26 mai 1983, și a semnat un angajament cu numele de cod „Nuș”. El ar fi dat 13 note informative, din care numai trei au fost descoperite.