Sorina Pintea CONFIRMĂ: Diploma de licenţă prezentată de femeia – voluntar la Spitalul Judeţean Ilfov este falsă. Depunem plângere

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că Raluca Daniela Bîrsan, femeia despre care jurnalistii de la Libertatea au scris ca a practicat ilegal medicina la Spitalul Judeţean Ilfov, a depus la dosar documente false, neavând licenta in medicina.

RomaniaTV.net
12 feb. 2019, 13:28
Sorina Pintea CONFIRMĂ: Diploma de licenţă prezentată de femeia – voluntar la Spitalul Judeţean Ilfov este falsă. Depunem plângere

Ministerul Sănătăţii va depune plângere penală pe numele Raluca Daniela Bîrsan, femeia despre care jurnalistii de la Libertatea au scris ca a practicat ilegal medicina la Spitalul Judeţean Ilfov, deoarece, potrivit ministrului Sorina Pintea, diploma de studii pe care aceasta a depus-o la dosar este falsă.

„Am în faţă contractul de voluntariat încheiat de doamna Bîrsan cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, în 12 martie 2018, contract semnat de un consilier juridic care probabil nu ştia că în 2014, 24 iunie, a fost aprobată o lege, 78, care reglementează activitatea de voluntariat în România. (…) Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals, acest lucru putându-se verifica şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secţiunea rezidenţiat.ms.ro, în sensul că această persoană nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidenţiat, nu a fost confirmată niciodată ca şi medic rezident şi, pe de altă parte, ea nu a avut niciodată niciun contract încheiat cu un spital plătitor, pentru că medicii rezidenţi, în momentul în care intră în rezidenţiat, încheie un contract de muncă pe perioadă determinată cu un spital plătitor. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsă„, a arătat ministrul Sănătăţii, într-o declaraţie de presă.