Sorina Pintea, despre asistenta care a bruscat un bebeluş la Târgovişte: „Cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, într-o emisiune la Antena 3, că s-a luat decizia de a i se desface contractul de muncă asistentei din Dâmboviţa, care a fost filmată în timp ce brusca un nou-născut abandonat în spital în timp ce-l hrănea cu biberonul. Mai mult, în acest caz va fi sesizat şi Ordinul Asistenţilor.

RomaniaTV.net
25 iul. 2018, 09:26
Sorina Pintea, despre asistenta care a bruscat un bebeluş la Târgovişte: „Cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar”

„Nu mi-a venit să cred. În prima fază am crezut că e trucaj, nu puteam să îmi imaginez că un om, o asistentă medicală, o femeie, o viitoare mamă poate să aibă acest comportament. Cred că nu are nicio scuză şi cred că nicio explicaţie nu stă în picioare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că, pe lângă desfacerea contractului de muncă, va fi sesizat şi Ordinul Asistenţilor în acest caz.

„E un copil abandonat, un copil cu grave probleme de sănătate, asistenta – însărcinată. Am luat legătura cu cei de acolo, cu managerul spitalului şi mi-a spus că comisia de disciplină a luat decizia de a desface disciplinar contractul de muncă al acestei asistente şi că vor anunţa şi Ordinul Asistenţilor. Eu cred că cine nu are vocaţie nu are ce căuta în sistemul sanitar. Trebuie să iubeşti oamenii, să ai simpatie. Această persoană nu are empatie, nu iubeşte oamenii. Îmi este greu să mă exprim. E un comportament pe care categoric îl dezaprob şi nu aş mai vrea să îl văd în spitalele din România”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

O asistentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT) a fost filmată în timp ce brusca un nou-născut pe care îl hrănea cu biberonul. În imagini se vede cum bebeluşul este trântit de pătuţ de mai multe ori. Filmul a fost postat pe Facebook de un părinte care era internat cu copilul într-un salon apropiat şi care a asistat la întreaga scenă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a autosesizat şi a demarat marţi o anchetă.