Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Fiul ei, condamnat pentru TRAFIC DE DROGURI

Sorina Pintea, actual manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, este propunere PSD pentru preluarea mandatului de la Sănătate. În 2011, poliţiştii şi procurorii au făcut descinderi la locuinţa acesteia într-un dosar de trafic de droguri, în urma căruia, fiul ei, Ionuţ Pintea a fost arestat.

26 ian. 2018, 12:36
Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Fiul ei, condamnat pentru TRAFIC DE DROGURI

Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, este managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare de la începutul anului 2017.

Pintea a mai fost la conducerea unităţii medicale în perioada 2013-2016, dar în urma alegerilor parlamentare aceasta a ajuns senator pe listele PSD.

La scurt timp, în februarie 2017, şi-a dat demisia din postura de senator pentru a se reîntoarce la conducerea spitalului judeţean din Baia Mare, vacantarea postului fiind aprobată de Senat cu 104 voturi „pentru”.

În 2009-2013, Pintea a fost manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Potrivit Mediafax, în 2011, fiul Sorinei Pintea, Ionuţ Pintea, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, după ce au făcut percheziţii la domiciliul acestuia. Surse judiciare spuneau atunci că anchetatorii au găsit în locuinţă mai multe pastile de ecstasy. Potrivit aceloraşi surse, Ionuţ Pintea a fost cercetat într-un alt caz de trafic de droguri, el fiind prins în flagrant, în 2010, în timp ce vindea pastile de ecstasy şi amfetamină, în Sibiu.

În acest dosar, Ionuţ Pintea a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Vezi si: Lista Guvernului Dăncilă, ultima variantă înainte de vot. Schimbări importante, demisii de ultimă oră UPDATE