Soţia fostului premier a fost arestată. Este acuzată de spălare de bani

Rosmah Mansor, soţia fostului premier malaezian Najib Razak, a fost arestată miercuri şi va fi acuzată de spălare de bani, a declarat avocatul ei pentru Reuters.

03 oct. 2018, 09:54
Soţia fostului premier a fost arestată. Este acuzată de spălare de bani

Rosmah Mansor a fost reţinută după ce a fost chestionată de Comisia anticorupţie din Malaezia, a precizat avocatul ei K. Kumaraendran.

Soţia fostului premier malaezian va fi pusă sub acuzare joi, a declarat o sursă oficială.

Fostul premier al Malaeziei, Najib Razak, a fost arestat în luna septembrie şi pus sub acuzare în cadrul unei anchete în care este suspectat că şi-a însuşit 628 de milioane de dolari din fondul de stat malaezian pentru dezvoltare 1MDB.

Citeşte şi Fost premier, arestat. Este acuzat că a furat sute de milioane de dolari din fondul de stat

Comisia anticorupţie din Malaezia a afirmat că a obţinut reţinerea lui Najib Razak în cadrul anchetei sale privind scandalul legat de fondul 1MDB şi „transferarea a 628 milioane de dolari în contul său personal”.

Najib a suferit o înfrângere surprinzătoare în alegerile legislative de pe 9 mai în faţa fostului său mentor, Mahathir Mohammad, în vârstă de 92 de ani, care l-a atacat fără întrerupere pe tema scandalului de corupţie.

În săptămânile dinaintea alegerilor, autorităţile malaeziene au confiscat de la reşedinţele private ale lui Najib aproape 300 de milioane de dolari în bani lichizi, bijuterii, ceasuri, genţi şi alte articole de lux.