Soţul unei femei care a murit în urma gripei a reclamat că ea s-a prezentat la spital de două ori, dar a fost trimisă acasă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slobozia a început o anchetă după ce soţul unei femei care a murit din cauza gripei a reclamat că aceasta a fost la spital de două ori, acuzând stare de rău, dar de fiecare dată a fost lăsată să plece.

21 ian. 2019, 14:47
Soţul unei femei care a murit în urma gripei a reclamat că ea s-a prezentat la spital de două ori, dar a fost trimisă acasă

Ancheta a început după ce soţul femeii a reclamat la spital că ea a mers acolo de două ori, fiind lăsată să plece, de fiecare dată.

Potrivit managerului SJU Slobozia, Mariana Iancu, femeia de 45 de ani s-a prezentat la UPU în 13 ianuarie cu mijloace proprii, acuzând simptomatologie de viroză respiratorie, subfebrilitate, temperatura fiind de 37,8 C şi simptomatologie genito-urinară.

Investigaţiile clinice şi paraclinice făcute pe parcursul prezentării au confirmat diagnosticul de viroză respiratorie, pacienta fiind externată cu recomandări de investigaţii paraclinice în sfera genitală şi reţetă medicală.

Bolnava a revenit, o zi mai târziu, la UPU a Spitalului din Slobozia, având o stare similară, respectiv simptome specifice unei viroze respiratorii, cu febră 37,6. Ea a plecat cu recomandări de continuare a tratamentului şi efectuarea investigaţiilor recomandate la prima prezentare.

Ulterior, la două zile de la cea de-a doua prezentare, a fost solicitată Ambulanţa, constatându-se decesul pacientei.

„Alte detalii cu privire la caz nu se pot oferi, având în vedere că în speţă s-a întocmit un dosar penal de moarte suspectă şi s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale. Singura informaţie este cea menţionată pe certificatul medical constatator al decesului, cauza morţii fiind neprecizată, întrucât probele prelevate cu ocazia autopsiei sunt trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală, aşteptându-se rezultatul examinărilor complementare”, a declarat managerul SJU Slobozia, Mariana Iancu, potrivit news.ro.

Femeia de 45 de ani a murit săptămâna trecută, testele rapide după deces arătând că aceasta contractase virus gripal de tip A. Femeia avea afecţiuni cardiace şi nu era vaccinată antigripal.

„Suspiciunea de infecţie cu virus gripal a fost pusă în baza unui test rapid pentru influenza A şi B, efectuat în Laboratorul Clinic al SJU Slobozia, pe probele biologice recoltate cu ocazia autopsiei medico-legale, urmând ca diagnosticul de certitudine să fie stabilit de Institutul Cantacuzino”, a declarat Iancu.

Prin ancheta pe care o desfăşoară, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia încearcă să descopere dacă a fost vorba despre un caz de neglijenţă medicală sau nu.

În funcţie de rezultatul anchetei interne, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa vor face la rândul lor verificări în acest caz.

„Dacă situaţia o va impune, vom face la rândul nostru verificări. Aşteptăm concluziile reprezentaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, cu privire la ancheta pe care au început-o”, a declarat Gabriel Modrea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.