Şova: Pentru 96% din drumurile din ţară sunt încheiate contracte pentru deszăpezire

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat, joi, că pentru 96% din drumurile din ţară sunt încheiate contracte de deszăpezire.

21 nov. 2013, 16:09
Şova: Pentru 96% din drumurile din ţară sunt încheiate contracte pentru deszăpezire

Dan Şova a declarat, la deschiderea centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia Vâlcele-Apahida, că doar câteva drumuri din Bacău şi Vrancea nu au contracte pentru deszăpezire, potrivit Mediafax.

„În cursul zilei de ieri (miercuri – n.r.) erau acoperite 96% din teritoriul naţional, puţinele care nu erau acoperite erau un grup de DN-uri în Bacău şi trei drumuri în Focşani. Nu vrea nimeni să meargă acolo. S-a încercat tot ce este omeneşte posibil, vor fi acoperite cu utilajele de la Regionala Iaşi şi de la districtul Focşani, dacă nu vom găsi până la urmă. Nu vrea nimeni să deszăpezească la Focşani, mi-e imposibil să înţeleg de ce, probabil din cauza faptului că este zăpadă mare. Era 96 la sută acoperit, pe site-ul CNADNR sunt afişate 10 pagini, găsiţi toate drumurile, toate firmele, cu toţi responsabilii, este transparenţă totală”, a spus Şova.

CITEŞTE ŞI Cât costă un kilometru de deszăpezire. Preţul corect

În 31 octombrie, Dan Şova anunţa, la Sibiu, că se încheiaseră contracte de deszăpezire pentru 56 la sută din kilometrii de drum naţional şi autostradă din România, urmând ca până în 15 noiembrie să fie finalizate toate contractele.