ŞPAGA, cuvânt de ordine la Bolintineanu: „Mi s-au cerut 400 de euro ca să-mi bage copilul la şcoală”

Scandalul de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală ia o amploare tot mai mare. După scandalul şpăgii de la Bac, ies la iveală noi aspecte despre diferite acte de corupţie care afectează din ce în ce mai mult imaginea acestei instituţii de învăţământ. Miercuri, mama unui elev a făcut dezvăluiri despre cum i s-a cerut şpagă doar pentru a-şi înscrie copilul la şcoală.

RomaniaTV.net
03 iul. 2013, 11:09
ŞPAGA, cuvânt de ordine la Bolintineanu: „Mi s-au cerut 400 de euro ca să-mi bage copilul la şcoală”

Mama unui copil înscris la şcoala generală ce funcţionează în cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” face dezvăluiri care arată că actele de corupţie în această unitate de învăţământ nu au legătură doar cu examenele importante. Femeia a povestit că, dorind să-şi înscrie copilul la această şcoală care se află foarte aproape de locuinţa sa, s-a trezit că i se cer bani de către conducerea instituţiei doar ca să-i înscrie copilul la şcoală. 

„S-a cerut şpagă … Am sute de martori”, şi-a început femeia dezvăluirile despre ceea ce i s-a întâmplat când a vrut să îşi înscrie copilul la şcoală.

„Mi s-a promis că îl bagă pe copilul meu la şcoală”, a spus femeia, precizând că, pentru acest „favor” i s-a cerut, de către directoarea şcolii, suma de 400 de euro. „Mi-a cerut 400 de euro”, a declarat femeia. Întrebată de către România TV de ce a acceptat acest compromis, femeia a răspuns: „Nu aveam altă soluţie… Unde să-l duc? La altă şcoală?! Şcoala asta este în spatele blocului, aproape”.

Apoi a povesit cum au decurs lucrurile ulterior, după ce femeia nu a mai „plusat”. „Sunt mulţi părinţi care dădeau şpagă„, a mai spus femeia, adăugând că după înscriere a refuzat să mai plătească vreun ban, în ciuda ameninţărilor primite. „Pe la jumătatea anului, mi-a spus (directoarea şcolii, n.r.): dacă nu ţi-l iei, ţi-l las repetent (…) Am dat destul, 400 de euro şi alte 8 milioane pentru edituri”, a mai spus ea.

„Copilul meu are ADHD. Am anunţat-o pe doamna învăţătoare şi mi-a spus că nu este competent pentru clasa ei … că ea are o clasă de premianţi.  Apoi mi s-a spus să rezolvăm pe cale amiabilă”, a spus femeia, adăugând că i s-a propus şi să îşi ia banii înapoi.

Femeia susţine că a mers la „negociere” însoţită de un avocat, care a înregistrat toate discuţiile de „negociere”: „Eu am înregistrări pe telefon, anul trecut s-a întâmplat… o să merg la Şcoala 130… eu am copil cu probleme… M-au înjosit şi pe mine, şi pe copilul meu. M-am simţit cea mai mizerabilă mamă „.