Spania, favorabilă negocierii unui „al treilea plan de salvare” pentru Grecia

Spania este favorabilă unor negocieri pentru un "al treilea plan de salvare" pentru Grecia, care trebuie să rămână în zona euro, a afirmat luni ministrul spaniol al economiei, Luis de Guindos, în prima reacție a unui membru al guvernului de la Madrid după referendumul de duminică, potrivit AFP.

06 iul. 2015, 12:05
Spania, favorabilă negocierii unui „al treilea plan de salvare” pentru Grecia

Atena „are tot dreptul de a cere un al treilea plan de salvare”, a mai oficialul spaniol ministrul, la o zi după victoria taberei „Nu” la referendumul din Grecia cu privire la propunerile de acord ale creditorilor internaționali.

Grecii spun „NU” Europei: Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, demisionează

„Este absolut necesar ținând cont de circumstanțe și de punctul de vedere al piețelor”, a subliniat Luis de Guindos, precizând că Madridul „nu are în vedere absolut deloc o ieșire a Greciei din zona euro”.

El a recunoscut „erori” comise de troică (Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional) în gestionarea crizei, dar a insistat asupra necesității „reformelor” în Grecia. „Consider că au existat erori din partea troicăi, dar este inevitabil ca Grecia să facă reforme, pentru că există țări care au făcut acest lucru și care sunt pe cale să iasă din criză”, a subliniat ministrul spaniol, citat de France Presse.

REZULTATE REFERENDUM GRECIA: Vot majoritar împotriva propunerii creditorilor 61,3%-NU, 38,7%-DA