Spania: Imigranţii au intrat în greva foamei

Aproximativ 50 de migranţi din Spania au declanşat, luni, o grevă a foamei într-un centru de primire a imigranţilor din Barcelona. Cu câteva zile în urmă, într-un alt centru de primire, la Madrid, imigranţii protestaseră violent.

24 oct. 2016, 15:33
Spania: Imigranţii au intrat în greva foamei

Imigranţii au intrat în greva foamei duminică după amiază, când 68 dintre ei au refuzat să meargă la cantină să mănânce, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Luni dimineaţă, 47 dintre cei care proteataseră cu o zi înainte şi-au menţinut refuzul de a mânca, a mai spus aceeaşi sursă citată de presa belgiană.

Migranţii care se află în centrul de la periferia Barcelonei sunt majoritatea algerieni. Pe lângă greva foamei, protestatarii au petrecut noaptea în curtea centrului, afară. Ei au cerut să fie „repuşi în libertate”, potrivit reţelei Fermons de CIE (Centre de internat pentru străini). „Sunt persoane care au ajuns fortuit (în Spania, n.r.), la bordul unor ambarcaţiuni, riscându-şi viaţa”, a declarat avocatul reşţelei, Andres Gercia Berrio.

Cu o săptămână înainte, aproximativ 40 de migranţi au protestat într-un centru din Madrid. Ei au petrecut noaptea pe acoperişul centrului, în semn de protest.

Mai multe organizaţii pentru drepturile omului şi partide de stânga din Spania au denunţat condiţiile grele din aceste centre pentru imigranţi şiau cerut închiderea acestora. Potrivit Avocatului Poporului, 6.930 de persoane au trecut, în 2015, prin diferite centre pentru imigranţi sin Spania, între care 41% au fost expulzate.