Naşterea prin CEZARIANĂ, preferată de tot mai multe femei. AVERTISMENTUL specialiştilor

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt îngrijoraţi de numărul mare de femei care aleg să nască prin cezariană, deşi nu au probleme medicale ce impun o astfel de intervenție. În unele clinici din România, chiar şi 80% dintre femei aleg această variantă, informează România TV.

13 apr. 2015, 07:35
Naşterea prin CEZARIANĂ, preferată de tot mai multe femei. AVERTISMENTUL specialiştilor

„Epidemia” de cezariene a cuprins aproape întrega lume. Rata operaţiilor de cezariană depăşeşte 23% în Europa din numărul total de naşteri, iar în cele două Americi a trecut de 35%.

În România, naşterea prin cezariană este fenomen naţional. 80% dintre femei preferă să nască prin cezariană în loc să nască pe cale naturală.

Citeşte şi Cele mai frecvente întrebări despre recuperarea după naşterea prin cezariană

Experţii în sănătate pun creşterea numărului de cezariene pe seama faptului că atât mama, cât şi medicul se simt mai confortabil. Cezariana poate fi programată din timp, iar fătul are cel mai puţin de suferit la naştere. Cu toate acestea, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii consideră că se recurge prea des la o astfel de intervenţie chirurgicală şi că ea ar trebui efectuată doar din motive medicale.

Rata ideală de cezariene ar trebui să nu depăşească 10%-15%, mai ales că cercetătorii au stabilit că numărul mare de cezariene nu a dus în timp şi la o scădere a ratei mortalităţii materne şi neonatale.

Citeşte şi Naştere naturală sau prin cezariană: Află ce spun mămicile