Specie pe cale de dispariţie. A murit unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici, de pe Pământ

Unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici, specie aflată pe cale de dispariţie, a murit duminică, la Grădina Zoologică din San Diego.

23 nov. 2015, 15:12
Specie pe cale de dispariţie. A murit unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici, de pe Pământ

Nola, o femelă în vârstă de 41 de ani, a trebuit să fie eutanasiată în această dimineaţă. A fost o decizie foarte dificil de luat„, au declarat oficialii Grădinii Zoologice din San Diego, într-un comunicat.

Nola, unul dintre ultimele patru exemplare de rinoceri albi nordici, specie dispărută deja din sălbăticie, din cauza braconajului, se afla la Grădina Zoologică din San Diego din anul 1989. Ea fusese operată în urma unei infectii suferite pe 13 noiembrie, iar de atunci încetase să mai mănânce.

Citeşte şi Cercetătorii americani: Cea de-a şasea extincţie în masă a speciilor de animale este în curs

Ultimele trei exemplare de rinocer alb nordic, două femele şi un mascul, se află într-o rezervaţie din Kenya, dar sunt foarte în vârstă. Ultimul exemplar masculin capabil de reproducere a murit în 2014. Rinocerul alb nordic Nord (Ceratotherium simum cottoni) este una dintre cele două subspecii ale rinocerului alb, alături de rinocerul alb sudic (Ceratotherium simum simum). Este originar din Africa de Est şi Centrală.