Spectator rănit grav la raliul Serus de la Râşnov, după ce o maşină a ieşit în decor

Un spectator care participa duminică la prima etapă a Campionatul Național de Viteză în Coastă - Trofeul Serus, care s-a desfășurat la Râșnov, a ajuns la spital cu politraumatism cranio-cerebral după ce a alunecat și s-a lovit cu fața de un bolovan, el încercând să se ferească de o mașină de concurs care a ieșit în decor.

RomaniaTV.net
30 apr. 2017, 15:31
Spectator rănit grav la raliul Serus de la Râşnov, după ce o maşină a ieşit în decor

„Prima manșă de concurs din cadrul Trofeului Serus a fost întreruptă câteva zeci de minute după ce o mașină de concurs a ieșit în decor lovind un panou de lemn de pe margine din care s-au desprins mai multe bucăți. În încercarea de a se feri de un eventual impact, un spectator a alunecat lovindu-se cu fața de un bolovan”, se precizează într-un comunicat trimis de către organizatorii raliului.

Spectatorul a suferit un politraumatism cranio-cerebral acut, însoțit de pierderea stării de conștiență, plăgi contuze, suprasprâncenare dreaptă, mentonieră și contuzie forte umăr stâng. El a fost transportat de o ambulanță cu medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, fiind acum conștient, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator, potrivit comunicatului menționat.

Purtătorul de cuvânt al evenimentului, Dan Țerea, a precizat, pentru AGERPRES, că spectatorul este în investigații la Spitalul Clinic Județean de Urgență unde i s-a făcut un tomograf urmând ca, în funcție de rezultat. să fie sau nu internat pentru tratament.

Potrivit comunicatului de presă menționat, în condiții de asfalt ud, pilotul Patricia Grigorescu a pierdut controlul Daciei Sandero cu numărul de concurs 78, părăsind traseul în viraj din dreptul postului intermediar 5. Mașina s-a oprit într-un panou de lemn de pe margine, răsturnându-l. Mai multe bucăți de lemn din panou au fost aruncate câțiva metri mai departe. Deși mașina de concurs nu a atins vreun spectator, bărbatul respectiv, aflat în imediata apropiere a panoului, a încercat să părăsească zona cât mai repede și a alunecat pe suprafața alunecoasă, lovindu-se cu fața de bolovan.

Manșa de concurs a fost întreruptă pentru intervenția medicală, fiind reluată după 45 de minute, a mai spus purtătorul de cuvânt.