Spitalul Judeţean Constanţa, supraaglomerat din cauza infecţiilor respiratorii. Majoritatea pacienţilor sunt copii

Peste 140 de persoane, majoritatea copii, sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu infecţii respiratorii, numărul îmbolnăvirilor fiind dublu faţă de o perioadă obişnuită a anului. În aceste condiţii paturile sunt insuficiente, mai multe secţii ale unităţii medicale fiind supraaglomerate.

04 ian. 2017, 14:40
Spitalul Judeţean Constanţa, supraaglomerat din cauza infecţiilor respiratorii. Majoritatea pacienţilor sunt copii

In secția Medicala 1 sunt internați 40 de pacienti cu infecții respiratorii, capacitatea secției fiind de 35 de paturi iar de la începutul sezonului și până acum au fost efectuate peste 170 de internări, jumătate dintre acestea având la bază afecțiuni respiratorii.

Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța este supraaglomerată, din cauza numărului mare de infecții respiratorii, potrivit reporterntv.ro.

In ultimele zile, au fost internați mai mulți copii decât în mod obișnuit astfel că numărul internărilor ajunge și la 30 într-o singură zi, în această perioadă, dublu față de alte perioade. In momentul de față în secție sunt internați peste 100 de copii, în condițiile în care secția dispune de 75 de paturi. Totodată, mulți dintre pacienți sunt aduși din județul Constanța dar și din județele Tulcea și Ialomița.

Citeşte şi Focar de viroze respiratorii în Bucureşti. Zeci de copii au ajuns la spital