Spitalul Judeţean din Zalău cere scuze pe Facebook pacienţilor care s-au îmbolnăvit de meningită în unitatea sanitară

Conducerea Spitalului Judeţean din Zalău îşi exprimă regretele pe o pagină de socializare după ce patru mame au făcut meningintă în timpul în care au fost internate. 

13 feb. 2018, 11:11
Spitalul Judeţean din Zalău cere scuze pe Facebook pacienţilor care s-au îmbolnăvit de meningită în unitatea sanitară

Aproape 200.000 de euro trebuie să primească despăgubiri patru femei care s-au internat ca să nască şi s-au infectat cu meningită la Spitalul Judeţean din Zalău. Sentinţa judecătorilor a venit după şase ani de procese.

Conducerea spitalului susţine că va acorda despăgubirile celor infectaţi în spital.

„S-a dat sentința pentru cazul infecțiilor nosocomiale, un caz care datează din 2012, din perioada existenței „vechiului” spital.

Ne cerem scuze și regretăm profund suferințele cauzate, dar dorim să se stie că ne asumăm greșelile și vom respecta întru totul sentința și legea.

Spitalul va plăti integral cei aproximativ 200.000 Euro drept despăgubire, cu promisiunea fermă că aceasta nu va afecta nici salariile angajaților, nici buna funcționare a spitalului.

Vom încerca să reparăm astfel defectele trecutului și să luam toate măsurile ca acestea să nu se mai repete.

Siguranța pacienților și recâștigarea încrederii lor este o prioritate!”, se precizează pe pagina instituţiei. 

Patru femei au fost infectate cu meningită în timp ce se aflau pe masa de operaţie. După şase ani de procese, judecătorii au stabilit că spitalul trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 72 de mii de lei, iar pacientele vor trebui să primească daune morale în valoare de 190 de mii de euro.

Decizia instanţei este una definitivă. Judecătorii au stabilit că în spital nu s-au luat măsurile necesare prevenirii infecţiilor nosocomiale, iar viaţa femeilor a fost pusă în pericol.