Actorul Alexandru Arşinel a fost operat luni dimineaţă. Medicii i-au montat un stent UPDATE

Actorul Alexandru Arşinel a fost supus unei operaţii pe inimă, fiindu-i montat un stent. Starea lui este stabilă, el urmând să fie reevaluat, potrivit Biroului de presă al Spitalului Universitar de Urgență București.

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 09:37
Actorul Alexandru Arşinel a fost operat luni dimineaţă. Medicii i-au montat un stent UPDATE

UPDATE Medicii de la Spitalul Universitar au anunţat luni, la prânz, că în urma unui consult de specialitate, s-a decis montarea unui stent pe o arteră înfundată în proporţie de 70%.

„A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în secţia de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă. Pentru a avea şi o parere medicală amanunţită, a venit şi domnul profesor Vinereanu, care l-a examinat şi a decis împreună cu domnia sa să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi”, a declarat Adriana Nica, director interimar al SUUB.

Intervenţia nu a întâmpinat niciun fel de probleme.

„Totul a decurs în condiţii normale şi fără nicio complicaţie. Se introduce un cateter pe artera femurală, acesta este însoţit de un balonaş care se deschide în zona arterei stenozate şi permite, în felul acesta, revascularizaţia muşchiului cardiac în zona unde perfuzia coronariană nu s-a putut face în condiţii optime, din cauza acestei obstrucţii. A fost un sindrom coronarian acut. Aceasta este titulatura modernă – adica infarct. 70% din arteră era obstruată, motiv pentru care s-a decis implanul unui stent acolo care permite revascularizaţia muschiului cardiac. A venit conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a intrat în sală echilibrat”, a explicat Adriana Nica.

Actorul va mai rămâne sub supravegherea medicilor, care vor decide când va putea pleca acasă.


UPDATE Alexandru Arşinel a suferit luni dimineaţă o intervenţie în timpul căreia i-au fost montate stenturi, informează România TV.

”Am fost operat, acum 20 de minute am ieșit de acolo. Intervenția a durat 45 de minute, dar acum sunt bine. Mi s-a implantat un stent, printr-o coronografie. Sper că săptămâna viitoare voi fi, din nou, pe scenă. A fost un infarct și m-au reperat într-un fel sau altul talentații medici de aici”, a declarat Alexandru Arșinel pentru SpyNews.

„În acest moment este stabil, urmează să fie reevaluat”, precizează sursa citată.

Alexandru Arşinel a fost internat de urgenţă la Spitalul Universitar din Bucureşti. El a acuzat dureri toracice. Artistul a declarat, la România TV, că le mulţumeşte tuturor celor care i-au fost alături în aceste momente grele.

Se intampla ce se intampla cu toti oamenii. Un mic accident si iata-ma in spital. Sper sa reusim cu cei care ne vegheaza si vreau sa multumesc celor care mi-au transmis mesaje. Viata isi urmeaza sensul si destinul si din cand in cand ne face sa ne aducem aminte ca datoram mult lui Dumnezeu„, a spus, printre lacrimi, Alexandru Arşinel, la România TV.

Artistul a precizat că luni va afla de la medici cât timp va mai fi nevoit să stea în spital.

Citeşte şi: Alexandru Arşinel, de pe patul de spital: „Un mic accident şi iată-mă în spital”