Spitalul groazei la Constanţa. Pacienţii dorm cu prosoape ude pe cap pentru a se feri de insecte

Spitalul Judeţean din Constanţa este imaginea dezastrului. Un tânăr care şi-a vizitat bunica internată acolo a fost dezgustat de condiţiile în care trebuie să stea pacienţii şi a filmat totul, postând apoi imaginile pe o reţea de socializare. Clipul a devenit viral şi abia acum cei abilitaţi încearcă să schimbe ceva. Asta după ce până acum asistentele le spuneau pacienţilor să doarmă înveliţi sau cu un prosop pe cap pentru a nu umbla insectele pe ea în timpul nopţii.

01 sept. 2015, 11:56
Spitalul groazei la Constanţa. Pacienţii dorm cu prosoape ude pe cap pentru a se feri de insecte

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a dat publicităţii un comunicat în care arată că unitatea medicală se află într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare a secţiilor.

„În prezent, peste 60 la sută din secţiile spitalului sunt renovate. Din considerente de ordin financiar, dar şi pentru că în toate secţiile se lucrează la foc continuu, cu pacienţi internaţi, lucrările de reabilitare nu se pot face peste noapte. Dotările hoteliere ale unor secţii ale SCJU nu sunt la standardele pe care le presupun ultimele norme în domeniu, însă conducerea SCJU nu a ascuns niciodată acest lucru, din contră, face toate eforturile pentru remedierea acestei situaţii”, se arată în comunicat.

Conducerea spitalului mai spune că personalul medical respectă toate protocoalele şi reglementările privind dezinsecţia şi siguranţa pacienţilor, lucru ce poate fi verificat de către organismele şi instituţiile abilitate, deratizarea facându-se periodic, la intervalele stabilite prin protocoalele de lucru.

Citeşte şi EXPLOZIE la Constanţa. Un pompier a murit în timpul intervenţiei