Sporuri de 35% pentru bugetari chiar la salariul din ianuarie. Care sunt criteriile

Publicat: Joi, 25 Ianuarie 2018 16:02 // Actualizat: Joi, 25 Ianuarie 2018 17:15 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit deciziei Executivului, de joi, se acordă, începând cu drepturile salariale din luna ianuarie, un spor de până la 35%, pentru cei care au minim 75% din atribuții pe fonduri europene.

 

Spor de până la 35% pentru angajații din ministerele Dezvoltării Regionale și Agriculturii care se ocupă cu atragerea de fonduri europene, aprobat în Guvern. Potrivit hotărârii de Guvern, de aceste prevederi vor beneficia și serviciile suport din cadrul Ministerului Agriculturii, care ajută la implementarea atragerii de fonduri europene.

Prin proiect sunt enumerate activitățile care beneficiază de acest drept. Și până acum cei care gestionau fonduri europene, din cele două ministere, primeau un spor de până la 75%, la salariu, dar prin legea salarizării unice, aceste drepturi fuseseră suspendate.

Practic, aceste categorii își vor păstra același venit, potrivit actului normativ adoptat în ședința de Guvern de joi, ultima a Executivului interimar.

Ministerul Agriculturii a transmis că, potrivit art. 17 din LEGE-CADRU nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile, precum și personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, beneficiază de majorarea salariului de bază cu până la 35% .

Menționăm că majorarea salariului de bază cu până la 35% prevăzută la art.17 alin. (1) şi (2) se acordă numai în perioada cât persoana își desfășoară activitatea în condițiile prevăzute de lege.

Majorarea cu până la 35% se acordă în baza criteriilor stabilite prin hotărâre a Guvernului inițiata de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aplicarea art. 17 din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

  • stabilește criteriile și modul de acordare a majorării salariale pentru personalul care gestionează fonduri europene nerambursabile din cadrul ministerelor și instituțiilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistenței financiare nerambursabile europene.
  • personalul din cadrul MADR care gestionează fonduri europene nerambursabile nu va beneficia de o majorare a salariilor cu 75%, ca până acum, ci va beneficia de o majorare de până la 35%, dacă va îndeplini criteriile stabilite in proiectul de HG.
  • Conform articolului 4 litera a), personalul care beneficiază de un spor de până la 35% este numai acela care are prevăzute în fișa postului atribuții specifice domeniului gestionării asistenței financiare nerambursabile europene, reprezentând minimum 75% din totalul atribuțiilor de serviciu sau desfășoară activități suport pentru sistemul de management și control al fondurilor europene, reprezentând minim 75% din totalul atribuțiilor de serviciu.

De asemenea  majorarea salarială de maximum 35% se  acordă în funcție de rezultatele evaluării performanțelor profesionale, astfel: 

  1. a) în cazul obţinerii calificativului „foarte bine”, majorarea salariului de bază va fi de 35 %;
  2. b) în cazul obţinerii calificativului „bine”, majorarea salariului de bază va fi de 15 %;
  3. c) în cazul obţinerii calificativelor „satisfăcător” sau „nesatisfăcător” nu se aplică majorare salarială.
 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bugetari fonduri europene sporuri bugetari
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H