Sport pe burta goală: Copiii de la Kaiac-canoe din Orşova mor de foame

Situaţie revoltătoare la clubul sportiv de Kaiac-kanoe din Orşova. 47 de copii care se pregătesc să ducă faima României peste hotare aproape că mor de foame.

17 oct. 2014, 20:32
Sport pe burta goală: Copiii de la Kaiac-canoe din Orşova mor de foame

Copiii îşi duc zilele cu un sandviş şi un iaurt, după ce alocaţia necesară hranei de după antrenamente a fost sistată.

Sportivii, toţi elevi de liceu, se antrenează cel puţin patru ore pe zi. Până anul trecut au avut asigurată mâncarea. Fără nicio explicaţie, de anul acesta pe sala de mese s-a pus lacătul, iar sportivii, unii dintre ei de la sute de kilometri distanţă sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

Unul dintre sportivi a spus că mâncase puţină pâine cu iaurt, precizând că pâinea fusese cumpărată de el.  „Câteodată stăm chiar o zi întreagă fără să mâncăm nimic”, a mai spus elevul, potrivit România TV.

„Este cam greu să practicăm acest sport pe burta goală. Iesim de la antrenament, dacă apucăm, mâncăm, dacă nu, plecăm la şcoală”, au spus alţi elevi.

Citeşte şi CE de kaiac-canoe: Două MEDALII pentru România

Clubul de kaiac-canoe se subordonează Liceului Traian Lalescu din Orşova, vizat recent de percheziţiile procurorilor DNA. Directoarea şcolii mută responsabilitatea la şefii bazei sportive.

Reprezantanţii Inspectoratul Şcolar Mehedinţi susţin că nu au primit nicio solicitare de bani pentru hrana acestor sportivi.