Sportivă de naţională. Cine a fost Andreea Nica, handbalista care a murit în accidentul de la Clinceni

Una dintre victimele cumplitului accident de paraşutism de la Clinceni este handbalista Andreea Nica, una dintre cele mai valoroase sportive crescute la Slobozia.

19 oct. 2015, 07:16
Sportivă de naţională. Cine a fost Andreea Nica, handbalista care a murit în accidentul de la Clinceni

Andreea Nica avea 27 de ani şi era portarul echipei de handbal Unirea Slobozia. Cu o zi înainte de tragedie a a apărat în meciul pe care echipa sa l-a încheiat la egalitate, scor 28-28, în meciul jucat ăn Liga Naţională, contra celor de la CSM Craiova.

Citeşte şi ACCIDENT la Clinceni. DOI paraşutişti au MURIT, altul este grav rănit. Una dintre victime este o HANDBALISTĂ

Andreea Nica a fost una dintre cele mai valoroase sportive crescute la Slobozia. Din postura de portar, handbalista a cucerit în 2002 titlul național la Junioare III, avîndu-l atunci ca antrenor pe Marian Simion. Potrivit independentonline.ro, Andreea Nica a fost componentă de bază a loturilor de junioare și tineret ale României, iar în Liga Națională de handbal a debutat la doar 19 ani în tricoul celor de la HM Buzău.

La CSM Unirea Slobozia a evoluat încă de la înființarea acestei echipe, bifînd ca performanță notabilă promovarea în Liga Națională, petrecută în 2014. Andreea Nica este fiica lui Ion Nica, președintele Secției de Handbal a CSM Unirea Slobozia.