Spune-mi pe ce deget ai inel, ca să-ţi spun cine eşti. Locul în care alegi să porţi bijuteriile spune multe despre tine

Obișnuiești să porți inele, fie că este vorba de cel de logodnă, de unul pe care îl asortezi unei anumite ținute sau unul menit să îți completeze outfit-ul pentru o petrecere? Degetul pe care alegi să le porţi îţi defineşte personalitatea.

17 apr. 2016, 05:53
Spune-mi pe ce deget ai inel, ca să-ţi spun cine eşti. Locul în care alegi să porţi bijuteriile spune multe despre tine

Trebuie să știi că există anumite criterii culturale și psihologice prin care alegerile tale sunt interpretate. Potrivit secretele.com, degetele pe care porți inelele îți poate spune multe despre tine.

Citeşte şi Masează-ţi degetul arătător şi vezi ce se întâmplă

Mâinile: dreapta sau stânga?

Dacă eşti dreptaci, mâna dreapta este considerată mâna activă, sau cea cu care „oferi”, în timp de mâna stânga este mâna pasivă, sau cea cu care „primeşti”. Dacă eşti stângaci, lucrurile stau invers.

Degetul arătător:

Purtatul unui inel pe acest deget al mâinii active denotă o stimă de sine sănătoasă, multă încredere în forţele proprii, şi bune calităţi de lider. În cazul mâinii pasive, semnificaţia este că, în loc să fii tu cel care comandă, mai degrabă tinzi să te supui ordinelor altor persoane autoritare. Dacă îţi lipseşte încrederea, începe pur şi simplu să porţi un inel pe degetul arătător de la mâna activă. Cele mai potrivite pietre pentru întărirea acestui aspect sunt topazul, ametistul şi lapis lazuli albastru.

Degetul mijlociu:

Degetul mijlociu denotă valorile şi responsabilităţile tale. Un inel purtat pe acest deget indică faptul că purtătorul ia viaţă în serios şi ştie să discearnă între ce e bine şi ce e rău. Dacă inelul este purtat pe mâna pasivă, e semn că purtătorul este o persoană serioasă şi responsabilă. Cele mai potrivite pietre pentru degetul mijlociu al mâinii active sunt piatră lunii şi cuarţul roz. Aceste pietre întăresc echilibrul personal în toate aspectele sale.

Citeşte şi Află personalitatea unei persoane în funcţie de cum strânge pumnul

Degetul inelar:

Un inel pe acest deget al mâinii active îmbunătăţeşte capacitatea de a învaţă alte persoane cum să fie creative şi inventive. Purtate pe acelaşi deget, doar că pe mâna pasivă – pentru mulţi, acesta este degetul pe care îşi poartă verighetele de nuntă – inelele atrag creativitate şi inspiraţie în rezolvarea de probleme, o abilitate ideală mai ales în căsătorie! Dacă nu eşti căsătorit, purtarea unui inel de aur cu pietre colorate pe acest deget al mâinii pasive atrage pasiune şi iubire.

Degetul mic:

Purtat pe mâna activă, denotă abilităţi excelente de negociere şi de exprimare. În plus, poate semnala disponibilitate sau curiozitate de ordin sexual! Pe mâna pasivă, denotă excelente abilităţi de ascultare şi o intuiţie puternică. Cele mai potrivite pietre pentru îmbunătăţirea aspectelor legate de comunicare (pe mâna pasivă) sau de intuiţie (pe mâna activă) sunt chihlimbarul, citrinul şi piatră lunii.

Degetul mare:

Purtarea unui inel pe degetul mare de la mâna activă denotă faptul că reuşeşti, sau cel puţin cauţi mereu, să te impui în faţă celor din jur. Dacă porţi inelul pe degetul mare al mâinii pasive, este semn că tinzi mai degrabă să te laşi tu condus de ceilalţi. Pentru a deveni mai convingător în impunerea punctului de vedere, poartă pe acest deget de la mâna activă un inel subţire de argint. Cele mai potrivite pietre pentru acest deget al mâinii pasive sunt granatul, rubinul, şi carneolul. Aceste pietre te fac mai puţin predispus să te laşi convins cu uşurinţă de persoanele manipulative.

Absenţa inelelor:

Dacă îţi displac inelele sau pur şi simplu nu te încânta purtarea de astfel de bijuterii, cel mai probabil eşti un spirit liber. Eşti impulsiv, nu-ţi place să fii constrâns de oameni şi de împrejurări, şi abordezi problemele de viaţă în mod sistematic, pas cu pas.

Mai multe inele:

Dacă porţi mai mult de un inel, consulta secţiunile de mai sus pentru a află semnificaţiile individuale pentru fiecare deget în parte. Ai grijă, însă, uneori energiile mai multor inele (mai ales cu piatră) se pot influenţă sau chiar anula reciproc! Aşa cum starea de spirit se poate citi din vestimentaţia aleasă, poţi purta în mod voit inele pe anumite degete pentru a emană putere şi încredere către persoanele din preajma ta şi pentru a traversa mai uşor problemele de zi cu zi.

Câte un inel pe fiecare deget:

Persoanele care poartă câte un inel pe fiecare deget în parte tind să întâmpine dificultăţi în chestiunile organizatorice şi în luarea de decizii. Ele sunt, de regulă, un pic excentrice şi caută să fie în centrul atenţiei!