Stadionul Giuleşti e tăiat cu flexul. A început demolarea arenei de lângă Podul Grant

De câteva zile a început procesul de demolare a stadionului Giuleşti, în locul vechii arene urmând să fie construită una modernă, care ar trebui să fie gata până primăvara viitoare, în perspectiva EURO 2020.

10 ian. 2019, 10:01
Stadionul Giuleşti e tăiat cu flexul. A început demolarea arenei de lângă Podul Grant

Avem de scos toate scaunele în maximum două săptămâni. Alte echipe de muncitori au început să demoleze interioarele și să scoată mobilierul și alte obiecte care se află în sălile stadionului. După ce scoatem toate scaunele se începe demolarea tribunelor de beton„, au declarat muncitorii, citaţi de Libertatea. De altfel, marea majoritate a scaunelor din peluza din Giulești sunt scoase deja, aceeași situație și la tribuna întâi. E mult de muncă la tribuna a doua, dar în zece zile scaunele vor fi evacuate și duse la casat sau redirecționate către alte stadioane.

Nocturna va ajunge în Colentina, pe stadionul echipei din liga secundă, Daco-Getica. Se lucrează la turaţie maximă. Firmele respective sunt obligate să lucreze în două schimburi„, spune şi Gică Popescu, consilier al premierului, responsabil pentru organizarea EURO 2020. Faptul că ne aflăm ne aflăm într-o întârzire considerabilă cu lucrările este confirmat de Gică Popescu, acesta spunând zilele trecute: „Mie îmi pare rău că s-au pierdut patru ani, în care se puteau face lucruri… Niciun stadion nu va fi gata la timp, dar finalizate vor fi peste 90 la sută„.

Noua arenă din Giuleşti va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, cu 5.000 mai puțin decât actualul stadion.